Jag köpte min första systemkamera för min första sommarjobbslön. Det blev många naturbilder och snart upptäckte jag makrovärlden. Jag älskar så kallad Nature art, alltså måleriska bilder där jag med flit rör kameran under exponeringen för att få fram en effekt. Dessutom använder jag ofta Lens Baby, ett specialobjektiv. Kan jag inte måla med penslar får jag hitta andra vägar, och kameran är min pensel.

Förutom natur fotar jag gärna övergivna miljöer, rockkonserter och sport. I dag är jag frilansfotograf, ansluten till bildbyrå. Jag har blivit framröstad att få delta med flera bilder både på fotomässan i Stockholm och Elmia. Förutom detta har jag varit med på flera andra utställningar. Den här gången visar jag natur-, makro- och konsertbilder.

Jag arbetar med att hjälpa andra med deras texter, som språkkonsult och lektör och jag är även publicerad författare. Om du vill signerar gärna en bok åt dig under utställningstiden (adress till boken nederst på sidan).

Alla bilder säljs i en serie om max tre numrerade, signerade bilder i formatet 29x39 cm (certifikat utfärdas för varje bild). De levereras monterade i syrafri passepartout. Priser för detta står vid varje bild. Vissa bilder kan också beställas i andra storlekar. Fråga fotografen om priser i sådana fall.

Motto: "Man tar inte de bästa bilderna när solen skiner"
Kontakt: info[at]annagable.com, www.annagable.com

 

Svansjön

Solen bryter igenom dimman en oktobermorgon i Hagaparken. Bilden blev utvald av en jury att vara med på fotomässan i Stockholm och visas nu på begäran för första gången till försäljning.

Pris 6000 :-/styck
Kan även beställas i större format, även då i en serie om max tre.

Om du vill läsa mer om Annas roman, Ghosts, Drugs & Rock n'Roll, gå in på www.zorf.se Där går den också att beställa direkt på nätet både som bok och som e-bok.
 
 

Anna Gable

 

 

Rockstar

En av rockens absolut bästa sångare i dag, Swan Hellion, ställde sig rakt framför mig och bjöd på den här härliga posen i Paris. Jag visste direkt att jag hade fått kvällens bästa bild.

Pris 5000 :-/styck

Yeah

Ett härligt samspel mellan basist och gitarrist. Jag tycker om den svaga rörelseoskärpan som ger bilden liv, och jag tycker om kläderna och ljuset. Artisterna heter Matt H och Max Tew och är medlemmar i franska rockgruppen BlackRain.

Pris 3500 :-/styck

Stänk

Fontänen vid Norra Bantorget. Jag provade flera olika exponeringar för att både få rörelseoskärpa och krisp i stänket. Denna fastnade jag för.

Pris 4000 :-/styck
Kan även beställas i större format på canvas, även då i en serie om max tre.

Hey-hey-hey-hey!

Hör ni publiken? Swan Hellion har ett fullsatt Bataclan i sina händer, alla skanderar "Oooooo-hey-hey-hey-hey". Jag gillar hur strålkastarljuset följer hans gest.

Pris 3500 :-/styck

Blomman

Jag tycker om att måla med min kamera. Den här blomman hittade jag vid Bergs slussar en vårdag. Fotad med Lens Baby.

Pris 4500 :-/styck
Kan även beställas i större format på canvas, även då i en serie om max tre.

Droppar

Ett makroexperiment med vattendroppar på en cd-skiva, och ljuset från halogenlamporna i spisfälkten.

Pris 5000 :-/styck
Det finns en hel serie med åtta olika droppbilder att beställa, alla i en serie om max tre (fråga fotografen för att se dem)